جهت کاهش گسترش روتاویروس، دست های خود را به طور مرتب و کامل بشویید، خصوصاً بعد از استفاده از توالت، عوض کردن پوشک بچه یا بعد از کمک به فرزندتان در استفاده از توالت. اما حتی شستن دقیق دست ها نیز تضمینی ارائه نمی کند.
دو واکسن در برابر روتاویروس وجود دارد:
• روتاتک. این واکسن از طریق دهان و طی سه دوز داده می شود، معمولا ًدر سنین 2، 4 و 6 ماهگی. استفاده از این واکسن برای کودکان بزرگتر یا بزرگسالان مناسب نیست.
هر چند که مواردی از پیچ خوردگی روده (یک نوع انسداد روده نادر اما مرگ آور) بعد از واکسیناسیون با روتاتک گزارش شده است، سازمان غذا و داروی آمریکا و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری تعداد کودکان واکسینه شده و مبتلا به این مشکل را برابر با کودکان واکسینه نشده اعلام کرد و نتیجه گرفت که واکسن خطر ابتلای یک کودک به انسداد روده را بیشتر نمی کند. واکسن ضد روتاویروس مشابه (روتاشیلد) در سال 1999 به علت تاثیر داشتن در انسداد روده از بازار جمع گردید.
اگر پس از واکسیناسیون، فرزندتان دچار درد معده، اسهال، استفراغ، مدفوع خونی یا تغییر در اجابت مزاج شد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
• روتاریکس. این واکسن به صورت مایع در دو دوز به نوزادان 2 تا 4 ماهه داده می شود. آزمایشات بالینی تشخیص داده اند که این واکسن خطر انسداد روده را افزایش نمی دهد.