چنانچه علایم عفونت ادراری را دارید و از سلامت عمومی خوبی برخوردار هستید، استفاده از آنتی بیوتیک ها اولین گزینه درمانی خواهد بود. این که چه نوع آنتی بیوتیکی و چه مدت باید مصرف کنید، بستگی به شرایط عمومی شما و نوع باکتری موجود در نمونه ادراری تان دارد.
عفونت ساده
داروهای رایجی که در درمان عفونت های ساده مجاری ادراری توصیه می گردند، شامل موارد ذیل می باشند:
- آموکسی سیلین (Amoxil, Trimox)
- نیتروفورنشن (Furadantin, Macrodantin)
- سیپرفلوکسین (Cipro)
- لووفلوکسین (Levaquin)
- Sulfamethoxazole-trimethoprim (Bactrim)
معمولاً چند روز بعد از شروع درمان، نشانه های بیماری برطرف می شوند، اما ممکن است شما نیاز داشته باشید چند هفته یا بیشتراز آنتی بیوتیک ها استفاده نمایید. بعد از اتمام دوره آنتی بیوتیک، توصیه می شود پزشکتان از برطرف شدن کامل عفونت اطمینان حاصل کند.
چنانچه عفونت مجاری ادراری ساده بوده و شما نیز از سلامت خوبی برخوردار باشید، پزشک دوره درمان کوتاهتری، بعنوان مثال 3 روز را توصیه می کند. اما این که آیا این دوره درمانی کوتاه برای برطرف شدن عفونت تان کافی است یا نه، بستگی به علایم خاص و سابقه پزشکی تان دارد.
همچنین ممکن است پزشک به منظور کاهش سوزش هنگام ادرار کردن داروهای ضد درد را برای بی حس کردن مثانه و پیشابراه تجویز نماید. یکی از عوارض جانبی این داروها، تغییر رنگ ادرار به رنگ نارنجی یا آبی می باشد.
عفونت هایی که برگشت می کنند
چنانچه عفونت های مجاری ادراری عود کند، پزشک دوره های درمان طولانی تری با آنتی بیوتیک را توصیه می کند، و یا برنامه ای خود درمانی در دوره های کوتاه درمان با آنتی بیوتیک همزمان با شروع علایم را پیشنهاد می کند. امروزه تست های خانگی ادرار در دسترس می باشند که بسیار حساس بوده و برای تشخیص بازگشت مجدد عفونت ها، مفید هستند.
در مورد عفونت های مربوط به رابطه جنسی، ممکن است پزشک مصرف آنتی بیوتیک خاصی را بعد از مقاربت، توصیه نماید.
چنانچه شما یائسه شده اید، ممکن است پزشک استروژن درمانی واژینال را توصیه کند تا شانس بازگشت عفونت مجاری ادراری به حداقل برسد.
عفونت های شدید
در موارد عفونت های شدید ادراری، بستری شدن و تزریق وریدی آنتی بیوتیک ها ضروری می باشد.
داروهای مرتبط