روش های تشخیصی:
احتمالاً پزشک ابتدا تاریخچه پزشکی شما را خواهد پرسید و سپس سوالاتی در مورد درد قفسه سینه و سایر علائم می پرسد. به عنوان بخشی از ارزیابی اولیه، پزشک معاینه فیزیکی انجام داده و به بررسی صداهای قلب شما می پردازد. در حین شنیدن صداهای قلب، پزشک گوشی پزشکی را بر روی قفسه سینه شما قرار می دهد تا صداهایی را که نشان دهنده وجود پریکاردیت است، بشنود. پزشک شما را تحت آزمایشاتی قرار می دهد تا مشخص شود که آیا شما به حمله قلبی مبتلا شده اید، آیا مایعات در کیسه پریکارد جمع شده است، یا آیا علائم التهاب وجود دارد یا خیر؟ پزشک ممکن است آزمایش خون را جهت شناسایی وجود باکتری یا سایر انواع عفونت انجام دهد.
همچنین ممکن است پزشک یک یا تعداد بیشتری از روش های تشخیصی ذیل را توصیه نماید:
• نوار قلب (ECG). در این روش، الکترودها به پوست شما متصل می شوند تا ایمپالس های الکتریکی قلب اندازه گیری شوند. ایمپالس ها به صورت امواجی بر روی مانیتور یا بر روی یک کاغذ ثبت می شوند. نتایج ECG می توانند نشان دهنده وجود پریکاردیت یا یک حمله قلبی باشند.
• عکس برداری از قفسه سینه با اشعه X. با استفاده از این روش پزشک می تواند اندازه و شکل قلب را مورد بررسی قرار دهد. اگر مایعات اضافی در پریکارد تجمع یافته باشند، تصاویر نشان دهنده بزرگ شدن قلب خواهند بود.
• اکوکاردیوگرام. این روش از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصویر قلب و ساختمان آن استفاده می کند. پزشک با استفاده از یک مانیتور این تصاویر را مشاهده و بررسی می کند.
• سی تی اسکن (CT). این روش با استفاده از اشعه X می تواند تصاویر دقیق تری از قلب و پریکارد ایجاد نماید. این روش می تواند برای رد سایر علل درد حاد قفسه سینه مانند وجود لخته خون در شریان ریوی (آمبولی ریوی) یا پارگی آئورت (دیسکسیون آئورت) استفاده شود. CT همچنین می تواند برای بررسی افزایش ضخامت پریکارد که می تواند نشان دهنده وجود پریکاردیت فشارنده باشد، مورد استفاده قرار گیرد.
• MRI از قلب. این روش با استفاده از میدان مغناطیسی و امواج صوتی تصاویر متقاطعی از قلب ایجاد می کند که می توانند ضخامت، التهاب یا سایر تغییرات پریکارد را نشان دهند.
روش های درمانی:
انتخاب روش درمانی به علت و شدت بیماری بستگی دارد. موارد خفیف پریکاردیت ممکن است بدون درمان بهتر شوند.
بستری شدن در بیمارستان
اگر پزشک تشخیص تامپوناد قلبی دهد ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشید. تامپوناد یک عارضه خطرناک پریکاردیت است که منجر به تجمع مایعات در اطراف قلب می شود.
هنگامی که تامپوناد قلبی وجود دارد ممکن است شما نیاز به روشی به نام پریکاردیوسنتز داشته باشید. در برخی موارد شدید، پزشک ممکن است جراحی به منظور حذف پریکارد (پریکاردکتومی) را توصیه نماید:
• پریکاردیوسنتز. در این روش پزشک با استفاده از یک سوزن استریل یا کاتتر مایع اضافی را از حفره پریکارد تخلیه می کند. شما ممکن است یک بی حسی موضعی قبل از انجام این روش دریافت کنید. این روش به کمک اکوکاردیوگرام و سونوگرافی انجام می شود. این روش ممکن است در طی بستری بودن شما در بیمارستان هر چند روز یکبار انجام شود.
• پریکاردکتومی. اگر شما به پریکاردیت فشارنده مبتلا باشید ممکن است نیاز به جراحی جهت حذف کل پریکارد که سفت و سخت شده و پمپاژ قلب را با مشکل روبرو ساخته، داشته باشید.
روش های تشخیصی و درمانی