اگر بیماری پارکینسون فرد تشخیص داده شد، باید برای یافتن موثرترین راه درمان علائم که کمترین خطرات را دارد با پزشک خود ارتباط تنگاتنگی داشته باشد. تغییرات خاص شیوه زندگی نیز به راحت تر شدن زندگی در بیماران پارکینسونی کمک می کند.
سالم غذا خوردن
از رژیمی متعادل از نظر مواد مغذی که حاوی میزان کافی میوه ها، سبزیجات و غلات کامل است، استفاده کنید. خوراکی های غنی از فیبر و نوشیدنی های که حاوی میزان کافی مایعات هستند، از یبوست که مشکل شایع بیماران پارکینسونی است، پیشگیری می کند. یک رژیم متعادل، مواد مغذی مثل اسیدهای چرب امگا-3، را نیز فراهم می کند که برای بیماران مبتلا به پارکینسون مفید است. اگر مکمل فیبر دریافت می کنید، باید آنرا بتدریج وارد رژیم خود کنید و روزانه به میزان کافی مایعات بنوشید، در غیر این صورت یبوستتان بدتر می شود. اگر دریافت فیبر، علائمتان را بهتر کرد، برای گرفتن نتیجه ی بهتر، بصورت منظم از آن استفاده کنید.
راه رفتن با مراقبت
بیماری پارکینسون می تواند حس تعادل تان را دچار اختلال کند و راه رفتن با گام های طبیعی را مشکل سازد. این پیشنهادات ممکن است به شما کمک کند:
- سعی نکنید به سرعت حرکت کنید.
- در هنگام راه رفتن، ابتدا پاشنه ی پایتان را بر زمین بگذارید.
- اگر احساس بی قراری کردید، بایستید و طرز ایستادنتان را چک کنید. بهتر است مستقیم بایستید.
- در هنگام راه رفتن به جلو نگاه کنید نه به پایین.
اجتناب از افتادن
در مراحل آخر بیماری، ممکن است به راحتی زمین بخورید. ممکن است تعادل تان را با یک فشار یا ضربه ی کوچک از دست بدهید. راهکارهای زیر می تواند به شما کمک کند:
- در هنگام چرخش، بدنتان را نسبت به پاهایتان نچرخانید. بجای آن بصورت Uشکل بچرخید.
- خم نشوید یا بدنتان را کش نیاورید. سنگینی بدنتان را بر پاهایتان قرار دهید.
- وقتی راه می روید چیزی حمل نکنید.
- به سمت عقب راه نروید.
فعالیت های زندگی روزانه
فعالیت های زندگی روزانه مثل لباس پوشیدن، خوردن، حمام کردن و نوشتن برای افراد دچار پارکینسون مشکل می شود. یک متخصص کاردرمان می تواند تکنیک هایی برای آسان تر کردن زندگی روزمره به شما نشان دهد.