روش های تشخیصی:
اختلال پرخوری افراطی، مشابه دیگر اختلال مربوط به غذا خوردن، بولیمیا میباشد. هرچند افراد مبتلا به اختلال پرخوری افراطی، با استفراغ از روی عمد و یا انجام عمل تنقیه، خود را از شر کالریهای اضافی دریافتی خلاص نمیکنند. به همین دلیل است که بیشتر افراد مبتلا به اختلال پرخوری افراطی، اغلب دچار اضافه وزن هستند.
برای تشخیص مورد اختلال مربوط به غذا خوردن، ممکن است پزشک شما موارد زیر را توصیه نماید:
- انجام معاینه بدنی
- انجام آزمایشات خون و ادرار
- ارزیابی روانشناختی، شامل بحث و گفتگو در مورد عادات تغذیهای شما
ممکن است پزشک از شما بخواهد که برای بررسی پیآمدهای احتمالی مربوط به سلامتی این اختلال، مثل مشکلات قلبی یا بیماری کیسه صفرا، آزمایشات دیگری را نیز انجام دهید.
معیارهای تشخیص
پزشک شما تصمیم خواهد گرفت که آیا شما مبتلا به اختلال غذا خوردن هستید یا خیر. برای اینکه اختلال پرخوری در شما تشخیص داده شود، شرایط شما باید با یکسری معیارهایی که در دستورالعمل تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) نوشته شده است، و توسط انجمن روانپزشکی آمریکا انتشار یافته، مطابقت داشته باشد:
- دورههای عودکننده و برگشتکننده پرخوری، شامل خوردن غیرعادی مقدار زیادی مواد غذایی و احساس عدم کنترل برروی غذاخوردن خود.
- پرخوری افراطی و هلههوله خوری که حداقل با سه مورد از موارد زیر در ارتباط است: با سرعت غذا خوردن؛ غذاخوردن تا جاییکه احساس ناخوشایندی از سیری و پربودن به شما دست دهد؛ خوردن مقادیر زیادی از مواد غذایی وقتی گرسنه نیستید؛ تنها غذا خوردن بدون خجالت از دیگران؛ یا احساس تنفر، افسردگی و یا گناه داشتن بعد از غذا خوردن.
- نگرانی در مورد پرخوری خود و اهمیت به این موضوع
- پرخوری افراطی، حداقل دو بار در هفته حداقل به مدت شش ماه
- پرخوری افراطی که با پاکسازی، مثل استفراغ از روی عمد همراه نیست.
روش های درمانی:
اهداف درمانی اختلال پرخوری افراطی، کاهش پرخوری بیش از حد و هلههوله خوری جهت بهبود خلق وخو از لحاظ احساسی و در صورت نیاز، کاهش وزن میباشد. از آنجائیکه پرخوری افراطی، با خجالت و شرمندگی، تصویر ذهنی پایین، احساس تنفر از خود، و سایر احساسات منفیِ، کاملا گره خورده است،هدف درمان باید، این موارد بهعلاوه سایر مسایل روحی و روانی باشد. با کمک گرفتن جهت درمان اختلال پرخوری افراطی، شما یاد میگیرید که چگونه وزن کم کنید و از این بیماری دور شوید.
رواندرمانی:
رواندرمانی، چه به صورت جلسات فردی و چه به صورت جلسات گروهی، میتواند به شما کمک کند تا یاد بگیرید که چگونه عادات ناسالم خود را با عادات سالم عوض کنید، و دورههای پرخوری افراطی را کاهش دهید. مثالهایی از رواندرمانی شامل موارد زیر است:
- درمان رفتاری شناختی (CBT): ممکن است به شما کمک کند تا بتوانید بهتر از عهده مسائلی که میتواند دورههای پرخوری افراطی را در شما شعلهور کند، برآیید، مسائلی مانند احساس منفی در مورد بدن خود و یا حالت افسردگی. همچنین میتواند حس بهتری جهت کنترل و نظارت بر رفتار خود و الگوهای تغذیهای، به شما بدهد. اگر شما دچار اضافه وزن باشید، این امکان وجود دارد که به مشاوره جهت کاهش وزن علاوه بر CBT نیاز داشته باشید.
- رواندرمانی میانفردی: رواندرمانی میان فردی بر روابط رایج و شایع با سایر افراد، متمرکز است. هدف، بهبود مهارتهای میانفردی شما است، اینکه چگونه با سایرین، شامل اعضاءخانواده،دوستان و همکاران خود ارتباط برقرار کنید. ممکن است این روش به کاهش اختلال پرخوری افراطی که به واسطه ارتباطات ضعیف و مهارتهای ارتباطی ناسالم، بهوجود میآید، کمک کند.
- درمان رفتار منطقی: این شکل از درمان میتواند به شما کمک کند تا مهارتهای رفتاری لازم جهت کمک به تحمل فشارهای روانی (استرسها)، تنظیم و تعدیل احساسات خود و بهبود ارتباطتان با سایرین، را فرا بگیرید، که تمامی این موارد میتوانند میل به پرخوری افراطی را در شما کاهش دهند.