می توانید اقداماتی را به منظور پرهیز از مواجهه با گندم انجام داده و از درمان فوری پس از مواجهه با آلرژن مطمئن شوید.
• سایرین را در جریان موضوع قرار دهید. اگر کودک شما به گندم حساسیت دارد، از مطلع بودن تمام افرادی که از کودک شما نگهداری می کنند شامل مدیران، معلمین و پرستاران، در خصوص آلرژی و علائم آن اطمینان حاصل نمایید. اگر کودک شما اپی نفرین دارد از نحوه استفاده از آن توسط اولیای مدرسه اطمینان حاصل نموده و در صورت ضرورت فوراً به اورژانس اطلاع دهید. دوستان، خویشاوندان و همکاران باید از آلرژی شما مطلع باشند.
• دستبند را بدست کنید. دستنبد اطلاعات پزشکی که آلرژی شما و نیاز به اورژانس را توصیف می کند می تواند در زمان بروز شوک آنافیلاکسی کمک کننده باشد.
• همواره برچسب های غذایی را مطالعه نمایید. تا زمانی که برچسب ماده غذایی را مطالعه نکرده اید، به عاری بودن مواد غذایی از گندم اعتماد نکنید. پروتئین های گندم به ویژه گلوتن به عنوان تغلیظ کننده در غذاها استفاده می شوند. همچنین اگر تاکنون از محصول یک برند خاصی استفاده کرده اید، گمان نکنید که همیشه بی خطر است. ممکن است مواد اولیه متفاوت باشند.
• مواد غذایی بدون گلوتن را تهیه کنید. برخی فروشگاه ها و سوپرمارکت ها غذاهای بدون گلوتن را ارائه می کنند که برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند قابل استفاده است. با این حال، ممکن است فاقد غلاتی باشد که شما می توانید استفاده کنید لذا غذاهای فاقد گلوتن ممکن است رژیم شما را یبشتر از حد نیاز محدود کند.
• از کتاب های آشپزی کمک بگیرید. کتاب های آشپزی مخصوص غذاهای بدون گندم می تواند به شما در پخت غذاهای سالم کمک کند.
• در مصرف مواد غذایی در بیرون از منزل احتیاط کنید. کارکنان رستوران را در جریان حساسیت خود قرار داده و اهمیت مصرف مواد غذایی بدون گندم را توضیح دهید. غذاهای ساده با مواد غذایی تازه را سفارش دهید. از غذاهای حاوی منابع نهفته پروتئین های گندم مثل سس ها یا غذاهای سرخ شده که ممکن است با سایر غذاهای حاوی گندم تهیه شده باشد، بپرهیزید.