یک مطالعه استرالیایی که بر روی 27 فرد سالم و به مدت 2 هفته انجام شد نشان میدهد که مصرف مقادیر زیاد شیرینکنندههای مصنوعی میتواند بر چگونگی پاسخ بدن نسبت به مصرف قند اثر گذشته و خطر ابتلای شخص را به دیابت افزایش دهد.
در این مطالعه شرکتکنندگان به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. یک گروه کپسول حاوی شیرینکنندههای مصنوعی (سوکرالوز یا آسه سولفام- کا) که معادل مصرف 1/5 لیتر نوشیدنی رژیمی بود و گروه دیگر کپسول حاوی دارونما دریافت کردند. کپسول ها 3 بار در روز و قبل از هر وعده غذایی به افراد داده میشد.
نتایج حاصل از این مطالعه نشان میدهد دریافت بالای شیرینکنندههای مصنوعی منجر به افزایش بیش از حد قند خون افراد بعد از وعده غذایی میشود که می تواند با گذشت زمان فرد را مستعد ابتلا به دیابت نوع 2 نماید.
این مطالعه از این گفته که شیرینکنندههای مصنوعی میتوانند کنترل بدن بر سطوح قند خون را کاهش دهند، حمایت میکند.
به گفته متخصصین تغذیه اگرچه شیرینکنندههای مصنوعی جایگزین سالمی برای قند و شکر به نظر میرسند، اما مصرف آنها نباید بدون محدودیت باشد. چراکه مصرف بیش از حد آنها ممکن است منجر به بروز مشکلاتی برای سلامتی شود.
منبع:
Presented at the annual meeting of the European Association for the Study of Diabetes in Lisbon, Portugal, 2017.