محققین مرکز سلامت دانشگاه سینسیناتی دریافتند که اثر منفی رژیم غذایی پرچربی بر سلول های قرمز خون و عملکرد آن ها نقش مهمی در توسعه بیماری قلبی و عروقی دارد. این اولین مطالعه ای است که در آن اثر سلول های قرمز بر بیماری قلبی و عروقی تعیین می شود و همچنین می تواند بر مسیر تشخیصی و درمانی در سایر اختلالات سلامتی مثل سرطان که مستعد ابتلا به بیماری قلبی و عروقی هستند نیز اثرگذار باشد. به بیان نویسنده مسئول این مقاله، دکتر Vladimir Bogdanov ؛ " چاقی که با مصرف رژیم های غذایی پرچربی و پرکالری در طولانی مدت ایجاد می شود، یکی از مخاطرات اصلی برای سلامتی مردم در سرتاسر جهان است. سلول های سفید خونی نقش مهمی را در سوخت رسانی بافت چربی، التهاب و مقاموت به انسولین در چاقی و هم چنین پیشبرد گرفتگی رگ ها یا آترواسکلروزیس که افراد را مستعد حمله و سکته قلبی می سازد، دارند. این یافته ها در زمینه اثر رژیم غذایی پرچربی و چری خون بر سلول های سفید خونی می باشد و در مطالعات انسانی و مدل های حیوانی نشان داده شده است. با وجود این اثر رژیم غذایی پرچربی بر سلول های قرمز خون مطالعه نشده است." محققین در این مطالعه به مدت 12 هفته موش ها را با رژیم غذایی 60درصد چربی تغذیه کردند و مشاهده کردند که مقادیر پروتئین های اصلی در اتصال گلبول های سفید ( ماکروفاژها) به سلول های قرمز خونی افزایش می یابد.بر این اساس محققین پیشنهاد کردند که اختلال در عملکردی سلول های قرمز خون، همراه با اختلال لایه اندوتلیال در مراحل اولیه اثر رژیم غذایی پر چربی رخ می دهد و نقش بسیار مهمی در بروز آترواسکلروزیس دارد. یافته های حاصل از این مطالعه در مجله Circulation منتشر شد.
منبع:
Dusten Unruh, et al. Red Blood Cell Dysfunction Induced by High Fat Diet: Potential Implications for Obesity-Related Atherosclerosis. Circulation, 2015