نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که جایگزینی یک وعده از نوشیدنی های شیرین با آب یا چای و قهوه بدون قند می تواند به میزان 14 تا 25 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. محققین در این مقاله خاطر نشان شدند که افزایش 5درصدی کل انرژی روزانه فرد حاصل از نوشیدنی های شیرینی مثل نوشابه های گازدار می تواند خطر بروز دیابت نوع 2 را به میزان 18 درصد افزایش دهد. محققین در این مطالعه 25000 زن و مرد در دامنه سنی 40تا 79 سال را بررسی کردند. آزمودنی ها در طی 7 روز شامل روزهای تعطیل و غیر تعطیل با توجه ویژه به نوع، مقدار و تناوب مصرف و حتی میزان افزودن شکر را ثبت کردند. در طی 11 سال پیگیری 847 آزمودنی با دیابت نوع 2 تشخیص داده شدند. به بیان نویسنده مسئول این مقاله دکتر Nita Forouhi؛ " از طریق بررسی جزئیات ارزیابی های رژیمی توانستیم انواع نوشیدنی های حاوی شکر شامل نوشابه های حاوی شکر، چای و قهوه شیرین و هم چنین شیر و آب میوه های شیرین شده با شیرین کننده های مصنوعی بررسی کنیم. پس از محاسبه نمایه توده بدنی و محیط دور کمر به عنوان یک نشانگر چاقی ، روشن شد که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 با مصرف نوشابه های گازدار و نوشیدنی های شیرین شده همبستگی دارد. علاوه براین محققین دریافتند که با جایگزینی تنها یک وعده نوشیدنی های شیرین با آب یا چای و قهوه تلخ موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می گردد. یافته های حاصل از این مطالعه در Diabetologia مجله منتشر شد.
منبع:
Nita G. Forouhi et al. Prospective associations and population impact of sweet beverage intake and type 2 diabetes, and effects of substitutions with alternative beverages. Diabetologia, April 2015