اثر فیبرهای رژیمی بر فواید اسیدهای چرب ضروری
پزشک شما

اثر فیبرهای رژیمی بر فواید اسیدهای چرب ضروری

15 بهمن 1394

محققین در مطالعه ای دریافتند که خوردن غذاهای غنی از فیبر مانند میوه، سبزی و غلات- ویژگی های رژیم غذایی مدیترانه ای- موجب افزایش فواید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می شود. اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مثل استات، پروپیونات و بوتیرات توسط باکتری های معده در طی فرآیند تخمیر فیبرهای نامحلول گیاهی ایجاد می شوند. این دسته از اسیدهای چرب فواید زیادی در حفظ سلامت قلب و عروق، پیشگیری از دیابت و بیماری های التهابی دارند. محققین در این مطالعه داده های مربوط به رژیم غذایی 153 آزمودنی را به مدت یک هفته جمع آوری و بررسی کردند. علاوه بر این آن ها مقادیر باکتری های معده و ترکیبات شیمیایی ( متابولیت ها) را در نمونه مدفوع و ادرار آزمودنی ها بررسی کردند. مشخصه اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای دریافت زیاد میوه، سبزی، غلات، مغزها و حبوبات؛ دریافت مقادیر متوسط ماهی، مصرف کم الکل و دریافت مقادیر کم اسیدهای چرب ضروری، گوشت قرمز و فرآورده های لبنی است. محققین در این مطالعه دریافتند که تفاوت محسوسی بین نوع رژیم غذایی و الگوی باکتریایی معده وجود دارد. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری مطالعه نشان داد که مقادیر اسیدهای چرب زنجیره کوتاه در آزمودنی هایی که گیاه خوار بودند و از رژیم مدیترانه ای  پیروی می کردند بیشتر بود. علاوه بر این نشان داده شد که مصرف تخم مرغ و گوشت موجب افزایش مقادیر اکسید تریمتیل آمین  ( یک عامل خطر بیماری قلبی و عروقی) در نمونه ادرار افراد می شود. مقاله مرتبط با این مطالعه در مجله  Gut منتشر شد.

منبع:


Francesca De Filippis, et al. High-level adherence to a Mediterranean diet beneficially impacts the gut microbiota and associated metabolome. Gut, 2015; gutjnl-2015
 

تعداد بازدید: 2277

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha