چای سبز فواید زیادی را به دلیل ویژگی های آنتی اکسیدانی دارد. باوجود این یافته های حاصل از یک مطالعه در ایالات پن نشان داد که مصرف چای سبز همراه با منابع آهن در رژیم غذایی موجب کاهش تأثیرات مثبت این ماده غذایی می شود. این مطالعه بر روی مدل حیوانی انجام شد. به بیان نویسنده مسئول این مقاله، دکتر Matam Vijay-Kumar ؛" اگر شما پس از خوردن یک وعده غذایی با محتوای زیاد آهن چای سبز بنوشید، ترکیب مفید در آن به آهن می پیوندد. در این شرایط فواید چای سبز به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی کاهش می یابد. بنابراین برای بهره مند شدن از فواید چای سبز بهتر است همراه با وعده های غذایی با محتوای زیاد آهن مصرف نشوند." منابع غذایی غنی از آهن شامل گوشت قرمز، سبزیجات برگ سبز مثل کلم و اسفناج می باشند. علاوه براین، تأثیرات مکمل های رژیمی حاوی آهن نیز مشابه منابع غذایی است. اپی گالوکتچین-3 – گالات موجود در چای سبز ترکیب ویژه است که فواید آنتی اکسیدانی آن را باعث می شود. باوجود این، خوردن چای سبز بلافاصله پس از مصرف وعده های غذایی با آهن زیاد موجب پیوند این ترکیب ویژه با آهن و غیرفعال کردن تأثیرات مثبت اپی گالوکتچین-3 – گالات می شود. علاوه بر این پژوهشگران در این مطالعه دریافتند که وجود یک پروتئین ویژه که در شرایط التهابی میزان آن در بدن افزایش می یابد نیز با پیوند به این مولکول ویژه و مفید در چای سبز مانع از تأثیرات مثبت آن می شود. مقاله مرتبط با این مطالعه در The American Journal of Pathology منتشر شد.
منبع:
Beng San Yeoh, et al. Epigallocatechin-3-Gallate Inhibition of Myeloperoxidase and Its Counter-Regulation by Dietary Iron and Lipocalin 2 in Murine Model of Gut Inflammation. The American Journal of Pathology, 2016