گردو غنی از اسید چرب امگا 3 (آلفا لینولئیک اسید)، فیبر و مقادیر بالایی آنتیاکسیدان میباشد. مصرف گردو با کاهش خطر بیماریهای قلبی - عروقی، کاهش سرعت رشد تومور و بهبود سلامت مغز مرتبط است.
تحقیقات جدید نیز نشان میدهد که وجود گردو در رژیم غذایی آرایش باکتریهای روده را تغییر میدهد. مصرف گردو سبب تغییر در تعداد و نوع باکتریهای روده و تغییر در ظرفیت عملکردی آنها میشود. به طوریکه باکتریهای مفید مانند لاکتوباسیلوس افزایش مییابد. این یافته نشان میدهد که گردو به حفظ سلامتی کمک میکند.
گردو تنوع باکتریهای روده را افزایش میدهد. بنابراین میتوان گفت گردو همانند پرهبیوتیکها عمل میکند. پرهبیوتیکها مواد غذایی هستند که به طور انتخابی تعداد و فعالیت باکتریهای مفید روده را افزایش میدهند. مطالعاتی که در گذشته انجام شدهاند نشان دادهاند که تنوع کم باکتریهای روده با چاقی و سایر بیماریها مانند بیماری التهابی روده مرتبط است.
منبع:
Lauri O.Byerley et al. The Journal of Nutritional Biochemistry 2017; Volume 48: Page 94-102