محققین دانشگاه Otago در مطالعه ای دریافتند که استفاده از آنتی اکسیدان ها به منظور رفع التهاب ناشی از رژیم غذایی پرچربی می تواند علایم مرتبط با چاقی و دیابت نوع 2 را در حد معناداری بهبود بخشد. این مطالعه پیشنهاد کرد که بوتئین و سایر ترکیبات طبیعی که می توانند التهاب را در مغز متوقف کنند، باید به عنوان یک راهبرد درمانی جدید ضد دیابتی مورد توجه قرار گیرند. این مطالعه به سرپرستی دکترAlex Tups انجام شد. دکتر Tups و تیم بین المللی وی مطالعه حاضر را با هدف این که آیا توقف مستقیم فرآیندهای التهابی در هیپوتالاموس مغزی می تواند به کاهش مقادیر قند خون و مقاومت به انسولین کمک کند؟ انجام دادند. در این پژوهش محققین مسیر پیام رسانی التهابی ویژه ای را در مغز موش ها متوقف کردند. محققین دو گروه از موش ها را که بر اثر کمبود هورمون سیری لپتین و یا اِعمال رژیم غذایی پرچربی به چاقی مبتلا شده بودند را ارزیابی کردند. محققین به گروهی از موش ها که مسیرهای پاسخ التهابی در آن ها مسدود شده بود، بوتئین تزریق کردند. بوتئین یک فلاونوئید مشتق از گیاهان است که به طور سنتی در درمان های گیاهی چینی مورد استفاده قرار می گیرد. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری در این مطالعه نشان داد که القای بوتئین خاوه به صورت دهانی یا تزریقی می تواند به طور معناداری تحمل به گلوکز و پیام رسانی مغری انسولین را در دو گروه موش های چاق بهبود بخشد.