بر اساس نتایج یک مطالعه در دانشگاه ایلی نویز نشان داده شد که ترکیب سویا و گروجه فرنگی در پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات مؤثرتر از سویا یا گوجه فرنگی به تنهایی است. به بیان دکتر جاون اِردمن، نویسنده ی مسئول این مقاله؛ ما در این مطالعه بر روی موش هایی کار کردیم که به طور ژنتیکی به بیماری سرطان پروستات پیشرونده دچار بودند. موش ها در این مطالعه ۴ تا ۱۸ هفته سن داشتند، و به چهار گروه؛ گوجه فرنگی، سویا، ترکیبی از گوجه فرنگی و سویا و گروه کنترل تقسیم شدند. یافته های حاصل از مطالعه نشان داد که گوجه فرنگی و سویا و ترکیب آن دو موجب کاهش میزان شیوع سرطان شد، با وجود این ترکیب هردوی آن ها اثر بهتری داشت. به بیان دقیق تر، در گروه ترکیب سویا و گوجه فرنگی تنها ۴۵ درصد موش ها گسترش و پیشرفت بیماری را نشان دادند، ولی در گروه گوجه فرنگی و سویا به تنهایی، به ترتیب این میزان در حدود ۶۱ درصد و ۶۶ درصد گزارش شد. سرطان پروستات یکی از شایع ترین سرطان ها در مردان است، با وجود این قابل پیشگیری ودرمان می باشد. لازم به ذکر است که پیشرفت این بیماری در افراد سالمند معمولاً کند وآهسته است. سویا یک ایزوفلاون سرمی است و میزان بروز سرطان پروستات در موش های گروه سویا، مشابه آماری است که در این زمینه در مردان آسیایی که روزانه یک یا دو سهم سویا دریافت می کنند، می باشد. به طور کلی در کشورهایی که میزان مصرف سویای بالایی دارند، شیوع سرطان پروستات نیز پایین است. اما سؤال اساسی اینجاست که چه میزان سویا و گوجه فرنگی باید در سن بالای ۵۵ سال مصرف شود تا از بروز سرطان پروستات پیشگیری شود؟ بر اساس نتایج و یافته های حاصل از این مطالعه نشان داده شد که مصرف روزانه ی ۳ تا ۴ سهم گوجه فرنگی در هفته و همچنین مصرف روزانه ی ۱ تا ۲ سهم از محصولات سویا در هفته، می تواند موجب کاهش ابتلا به سرطان پروستات شود.
منبع:
J. W. Erdman.et al. The interactions of dietary tomato powder and soy germ on prostate carcinogenesis in the TRAMP model. Cancer Prevention Research, 2013.