به چه دلیل غذاهای پر چربی را زیاد دوست داریم؟ در این زمینه، جوانه های چشایی ما مقصر هستند. یافته های حاصل از یک مطالعه در دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتون نشان داد که گیرنده های چربی بر روی زبان وجود دارد. در این مطالعه که باهدف تعیین گیرنده چشایی چربی بر روی زبان انجام شد، پژوهشگران گزارش کردند که زبان انسان توانایی تشخیص چربی را دارد و به علاوه میل ترکیبی زیادی با چربی دارد. نکته جالب توجه این است که حساسیت افراد به مزه چربی در غذاها می تواند تحت تأثیر واریانت های ژنی قرار گیرد. به بیان دیگر بر اساس واریانت های ژنی گوناگون حساسیت افراد به مزه چرب افزایش یا کاهش می یابد. پژوهشگران در این مطالعه دریافتند که افراد دارای واریانت ژنی ویژه ای ( CD36) حساسیت کم تری به حضور چربی در غذاها در مقایسه با سایر افراد دارند. در واقع، هدف اصلی این مطالعه فهم چگونگی درک ما از چربی غذا بود و این که چطور می تواند بر میزان غذای دریافتی و نیز مقادیر چربی مصرفی ما تأثیر داشته باشد. به بیان نویسنده مسئول این مقاله، دکتر Nada A. Abumrad؛"در این مطالعه ما دریافتیم که چرا برخی از افراد در مقایسه با سایرین میل و رغبت بیشتری به خوردن غذاهای چرب دارند. در واقع ما نشان دادیم که این افراد به دلیل حساسیت کم تری به مزه چربی برای ایجاد احساس رضایت مشابه با افراد با حساسیت زیادتر نیاز به خوردن مقادیر بیشتری چربی دارند."مقاله مرتبط با این مطالعه به صورت آنلاین در مجله Journal of Lipid Research منتشر شد.
منبع:
M. Y. Pepino, L. Love-Gregory, S. Klein, N. A. Abumrad. The fatty acid translocase gene, CD36, and lingual lipase influence oral sensitivity to fat in obese subjects. The Journal of Lipid Research, 2011