یافته های حاصل از یک مطالعه نشان داد که افزودن سبزیجات برگ سبزی مثل اسفناج، کلم برگ و ... به رژیم غذایی می تواند سرعت کاهش عملکرد شناختی را آهسته کند. همچنین، در این مطالعه مواد مغذی مسئول این اثر مانند ویتامین K نیز برای اولین بار ارزیابی شد. به بیان دقیق تر نشان داده شد که ویتامین K موجب آهسته شدن روند کاهش عملکرد شناختی می گردد. به بیان نویسنده مسئول این مقاله، دکترMartha Clare Morris ؛ "کاهش توانایی شناختی و یا حافظه یکی از بزرگترین ترس های مردم است". وی در ادامه افزود: " به منظور به تأخیر انداختن روند پیشرفت کاهش توانایی شناختی یا بیماری آلزایمر و زوال عقلی، افزایش مصرف سبزیجات برگ سبز روش بسیار ساده، کارآمد و کم هزینه ای ست."محققین رژیم غذایی و عملکرد شناختی بیش از 950 سالمند را به طور میانگین 5 سال پیگیری کردند. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل داده های مطالعه نشان داد که بین مصرف سبزیجات برگ سبز و کاهش عملکرد شناختی همبستگی وجود دارد. به بیان دقیق تر افرادی که یک یا دو سروینگ در روز سبزیجات برگ سبز می خوردند در مقایسه با افرادی که عادت و خوردن سبزیجات نداشتند، توانایی شناختی معادل فردی را داشتند که 11 سال جوانتر بود. هنگامی که محققین ارتباط مواد مغذی تکی و عملکرد شناختی را ارزیابی کردند، دریافتند که ویتامین K، لوتئین، فولات، بتا کاروتن ارتباط مثبتی با سلامت مغزی دارند. محققین پیشنهاد کردند که برای حفظ سلامت سلول های مغزی میوه های و سبزیجات تیره رنگ مصرف شود.
منبع:
The above story is based on materials provided by Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB).