پیروی از یک رژیم غذایی پر پروتئین در سنین میانسالی خطر مرگ ومیر را تا دوبرابر و خطر ابتلا به سرطان را نیز تا 4 برابر افزایش می دهد. در حالی که دریافت پروتئین در حد متوسط در سنین 65 سال و پس ازآن بی خطرتر است. با وجود این، میزان دقیق پروتئین دریافتی روشن نیست. تا پیش از این هیچ مطالعه به ارزیابی ارتباط بین رژیم غذایی پرپروتئین و افزایش خطر مرگ ومیر نپرداخته است. در واقع می توان گفت که گوشت مرغی که شما می خورید می تواند به اندازه سیگار برایتان کشنده باشد. بر اساس نتایج یک مطالعه جدید که در Cell Metabolism به چاپ رسید، نشان داد شد که دریافت زیاد پروتئین نه تنها می تواند موجب افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان گردد بلکه محصولات حیوانی شامل گوشت، پنیر، شیر نیز می توانند خطر مرگ زودرس را افزایش دهند. میزان مرگ ومیر در دوستداران پروتئین به میزان 74 درصد بیشتر از افرادی است که مقادیر کم پروتئین را دریافت می کنند. علاوه بر این، افرادی که پروتئین زیاد می خورند، بیشتر به دیابت مبتلا می شوند. محققین در این مطالعه رژیم پر پروتئین را به عنوان رژیمی تعریف کردند که حداقل 20 درصد کالری آن از پروتئنی تأمین گردد، شامل هردو پروتئین حیوانی و گیاهی. رژیمی که 10 تا 19 درصد کالری و کمتر از 10 درصد کالری آن را پروتئین تشکیل می دهد را نیز به ترتیب به عنوان رژیم با پروتئین متوسط و کم پروتئین در نظر گرفتند. در این مطالعه 6318 بزرگسال مورد ارزیابی قرار گرفتند و حدود 50 سال سن داشتند. یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که دریافت متوسط پروتئین می تواند خطر مرگ ومیر را تا سه برابر افزایش دهد.
منبع:
.
Morgan E. Levine, et al. Low Protein Intake Is Associated with a Major Reduction in IGF-1, Cancer, and Overall Mortality in the 65 and Younger but Not Older Population. Cell Metabolism, 2014.