کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی با دریافت آهن و  روی
پزشک شما

کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی با دریافت آهن و روی

13 بهمن 1392

سندرم پیش از قاعدگی(PMS) مجموعه ای از مشکلات جسمی و روحی شامل سردرد، درد سینه ها، نفخ، افسردگی، زودرنجی و ... است که 7-2 روز قبل از قاعدگی شروع شده و با آغاز عادت ماهیانه برطرف می گردد. در یک مطالعه جدید، ارتباط دریافت مواد معدنی از طریق رژیم غذایی با PMS مورد ارزیابی قرار گرفته است.
در این مطالعه دریافت مواد معدنی در حدود 3000  زن که در ابتدای مطالعه به PMS مبتلا نبودند، مورد ارزیابی قرار گرفت. زنان شرکت کننده طی 10 سال 3 پرسشنامه بسامد خوراک(FFQ) را تکمیل نمودند. پس از 10سال 1057 زن مبتلا به PMS تشخیص داده شد. در 1968 زن نیز علائم PMS مشاهده نشد. محققان دریافت مواد معدنی توسط زنان مبتلا به PMS را با زنانی که به PMS مبتلا نبودند مقایسه کردند. نتایج نشان داد در زنانی که بیشترین مقدار آهن را از طریق مواد غذایی گیاهی و مکمل دریافت می کردند نسبت به زنانی که کمترین میزان آهن با منبع گیاهی را دریافت می کردند، خطر ابتلا به PMS 40-30% کمتر بود. همچنین دریافت بالای روی با کاهش خطر PMS مرتبط بود. در مقابل، شواهد شگفت انگیزی وجود داشت که در زنانی که بیشترین میزان پتاسیم را دریافت می کردند نسبت به آنان که کمترین میزان پتاسیم را دریافت می کردند احتمال PMS بالاتر است. به طور کلی نتایج مربوط به مواد معدنی از منابع غذایی و مکمل ها مشابه بود.
در این مطالعه دریافت آهن بیشتر از mg20 در روز و دریافت روی بیشتر از mg 15 در روز با کاهش خطر ابتلا به PMS مرتبط بود. این مقادیر بیشتر از توصیه های فعلی مبنی بر دریافت mg18 آهن برای زنان در سنین قبل از یائسگی و دریافت  mg8  روی می باشد. با این حال از آنجاکه دریافت بالای آهن و یا روی ممکن است عوارض نامطلوبی بر روی سلامتی داشته باشد، زنان باید از دریافت آهن بیشتر از mg45 در روز و دریافت روی بیشتر از mg40 در روز بدون تجویز پزشک اجتناب نمایند.
از یافته های غیرمنتظره این مطالعه احتمال خطر بالاتر PMS با دریافت بالای پتاسیم حتی در مقادیر کمتر از میزان توصیه شده mg4700 در روز بود. این یافته ممکن است با نقش پتاسیم در تنظیم تعادل آب بدن مرتبط باشد. این امر احتمالا از طریق احتباس مایعات در ایجاد علائم PMS مانند تورم اندام ها و نفخ نقش دارد.
در این مطالعه دریافت سایر مواد معدنی مانند منیزیم، مس، سدیم و منگنز با خطر PMS مرتبط نبود.
نکته عملی: به زنان در معرض خطر سندرم پیش از قاعدگی توصیه می شود به منظور کنترل علائم پیش از قاعدگی مقادیر کافی منابع حاوی آهن گیاهی مانند سبزیجات برگ سبز و منابع حاوی روی مانند گوشت ها، تخم مرغ و جوانه گندم را دریافت نمایند.      

منبع:

Patricia O. Chocano-Bedoya  et al.“Intake of Selected Minerals and Risk of Premenstrual Syndrome” .Am. J. Epidemiol  2013.
 

تعداد بازدید: 2308

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha