محققان بیش از 400 نمونه از پاکت و بسته بندی های مربوط به فست فود مانند همبرگر، ظروف نوشیدنی و ظروف سیب زمینی سرخ کرده را بررسی کرده و شواهدی مبنی بر وجود موادی مانند پلی فلورو آلکیل در آن ها مشاهده کردند. این مواد در 56 درصد بسته بندی مربوط به دسرها و نان ها و 38 درصد پوشش ساندویچ ها و برگرها وجود داشتند. این ترکیبات برای مدت طولانی در محیط باقی می مانند. مطالعات قبلی نشان داده اند که این مواد می توانند وارد مواد غذایی شده و سپس در بدن فرد تجمع یابند. در این مطالعه نمونه ها از 27 رستوران زنجیره ای جمع آوری شده بودند.
این مواد با بروز برخی بیماری ها مرتبط هستند. در مطالعات گذشته ارتباط این ترکیبات با سرطان بیضه و کلیه، بیماری تیروئید و وزن کم هنگام تولد مرتبط بوده است. این نتایج زمانی نگران کننده هستند که به افزایش مصرف فست فودها در جوامع مختلف توجه شود. به طوریکه برخی کودکان روزانه از فست فودها استفاده می کنند.
محققان امیدوارند نتایج این مطالعه رستوران ها را به استفاده از مواد جایگزین غیرسمی مانند پلاستیک، فویل آلومینیوم یا کاغذ مومی تشویق کند.
منبع:
Fluorinated Compounds in U.S. Fast Food Packaging. Environmental Science & Technology Letters, 2017.