بر اساس یک مطالعه ی جدید نشان داده شد که مصرف میان وعده های ناسالم و حجیم موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتال و یا سایر انواع سرطان در بیماران با سابقه ی خانودگی ابتلا به سرطان می گردد. بر این اساس خوردن میان وعده های سبک می تواند برای بیماران مبتلا به سندرم لینچ مؤثر باشد. سندرم لینچ بیماری ارثی است همراه با سرطان کولورکتال و سایر انوع سرطان ها می باشد. این سندرم به دلیل جهش یک ژن که در ترمیم DNA سلول نقش دارد رخ می دهد. مطالعات بسیاری به بررسی اثر مصرف مواد غذایی و ابتلا به سندرم کولورکتال پرداخته اند و روشن شده است که دریافت گوشت قرمز و فرآیند شده و مصرف الکل می تواند میزان ابتلا به این سرطان را افزایش دهد. در معدود مطالعاتی؛ اثر الگو و سبک زندگی و میزان ابتلا به سرطان کولورکتال در بیماران مبتلا به سندرم لینچ بررسی شده است. دکتر آکِ بوتما از دانشگاه وِجنینگن هلند و همکارانش اطلاعات رژیمی 486 فرد مبتلا به سندرم لینچ را ارزیابی کردند. در طی 20 ماه مطالعه علایم زخم کولورکتال در 58 بیمار گزارش شد. به بیان دکتر بوتما؛ ما در این مطالعه مشاهده کردیم که میزان گسترش زخم پیش از شروع سرطان در بیمارانی که میان وعده های زیاد و ناسالمی شامل انواع غذاهای آماده، چیپس و ... را دریافت می کردند 2 برابر بیشتر از بیمارانی بود که میان وعده های کم حجم تر و سالم تری را دریافت کی کردند. بنابراین می توان گفت که الگوی مصرف میان وعده ها می تواند بر بروز و گسترش زخم های کولورکتال و در نتیجه افزایش احتمال ابتلا به سرطان مؤثر باشد. ولی این بدان معنی نیست که الگوی صحیح و میان وعده های کم حجم می تواند از بروز زخم های کولورکتال و ابتلا به سرطان در بیماران مبتلا به سندرم لینچ محافظت کند.
منبع:
Akke Botma, et al. Dietary patterns and colorectal adenomas in Lynch syndrome : The GEOLynch Cohort Study. Cancer, 2012