نتایج یک مطالعه جدید در دانشگاه Purdue نشان داد که مخلوط تخم مرغ با انوع مختلفی از سبزیجات خام روش مؤثری برای افزایش جذب کاروتنوئیدها- ویتامین های محلول در چربی که به کاهش التهاب و استرس اکسایشی کمک می کنند- می باشد. به بیان پروفسور Wayne Campbell، نویسنده مسول این مقاله؛ "خوردن سالاد با انوع گوناگون سبزیجات رنگی کاروتنوئیدهای منحصر به فردی را مثل بتا کاروتن، لوتئین، گزانتین و لیکوپن فراهم می کند. چربی های موجود در تخم مرغ به جذب بهتر این کاروتنوئیدها کمک می کند." اغلب مردم به اندازه کافی سبزیجات نمی خورند یا در صورت خوردن سالاد سعی می کنند کم چرب یا بدون چربی باشد. در این مطالعه نشان داده شد که خوردن سالاد همراه با یک تخم مرغ پخته موجب افزایش جذب کاروتنوئیدهای ارزشمند سبزیجات می شود. تخم مرغ یک ماده غذایی مقوی است که شامل اسیدهای چرب ضروری، اسیدهای چرب غیر اشباع و ویتامین های گروه B می باشد، که ممکن است برای افزایش ارزش غذایی سبزیجات بکار رود. در این مطالعه 16 آزمودنی ارزیابی شدند. آن ها سالاد را با مقادیر گوناگون تخم مرغ و یا بدون آن خوردند. و همه سالاد ها حاوی 3 گرم روغن کانولا بودند. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که میزان جذب کاروتنوئیدها در زمانی که تعداد 3 تخم مرغ با سالاد مخلوط شد 8/3 برابر بیش از زمانی بود که هیچ تخم مرغی با سالاد خورده نشد. مقاله مرتبط با این مطالعه درthe American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد.
منبع:
E. Kim, S. L. et al. Effects of egg consumption on carotenoid absorption from co-consumed, raw vegetables. American Journal of Clinical Nutrition, 2015