فواید روغن های گیاهی
پزشک شما

فواید روغن های گیاهی

23 تیر 1392

مصرف روغن گیاهی در بین آمریکایی ها در حدود 3 قاشق چایخوری در روز است. روغن های گیاهی، مانند روغن سویا، درت و کانولا یکی از منابع چشمگیر انرژی و کالری می باشند و غنی از اسید لینولئیک که یک ماده ی مغذی مهم است هستند. از سال 1970 مححقین دریافتند که اسید لینولئیک در بهبود کاهش میزان کلسترول خون مؤثر است، و برای چندین دهه است که محققین دریافتند که مواد غذایی غنی از اسید لینولئیک در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی مؤثر است. هدف از این مطالعه ارزیابی این صحت ادعاهای مذکور بود، به همین پژوهش های مرتبط با این موضوع یعنی اثر اسید لینولئیک رژیم غذایی بر شاخص های التهابی افراد سالم مورد بررسی قرار داده شد. محققین دانشگاه میسوری و ایلی نویز مشخص کردند که هیچ رابطه ی معناداری بین مصرف اسید لینولئیک و شاخص های التهابی همراه با بیماری هایی از قبیل بیماری قلبی، سرطان، آسم و آرتریت وجود ندارد. با وجود این اخیراً در یک مطالعه ی حیوانی نشان داده شد که اِعمال رژیم غذایی غنی از اسید چرب لینولئیک می تواند موجب بخبود التهاب گردد. توجه به این نکته ضروری است که مطالعات حیوانی را نمی توان به راحتی به انسان تعمیم داد و باید در این موضوع بسیار محتاطانه عمل نمود. با وجود این در مطالعه ی مذکور نشان داده شد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم در کنار مصرف روغن سویا، ذرت و کانولا به جای چربی های جامد می تواند در بهبود و پیشگیری از بیماری های قلبی مؤثر باشد. اسید چرب لینولئیک همان اُمگا-6 است که به عنوان یکی از اجزای مهم و ضروری روغن های گیاهی مورد توجه قرار دارد و در حدود 50 درصد و حتی بیشتر از این میزان را در روغن های گیاهی به خود اختصاص می دهد. به طور کلی مطالعاتی که در زمینه ی ارتباط بین مصرف اسید چرب لینولئیک و پیشگیری از لتهاب در انسان انجام شده است، اثر قابل توجهی را گزارش نکرده اند. در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است التهاب که نشانه ای از درگیری سیستم ایمنی است می تواند در اثر مصرف چربی های اشباع بروز کند. بنابراین، پیشنهاد می شود که مصرف روغن های گیاهی جایگزین چربی های اشباع و هیدروژنه گردد.

منبع:

Guy H. Johnson, et al. Effect of Dietary Linoleic Acid on Markers of Inflammation in Healthy Persons: A Systematic Review of Randomized Controlled Trials. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 2012.

تعداد بازدید: 2954

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha