فشار خون: شکر بیشتر از نمک اثر دارد
پزشک شما

فشار خون: شکر بیشتر از نمک اثر دارد

20 اسفند 1393

محققین در یک مطالعه بیان کردند که شکر موجود در غذاهای فرآوری شده در مقایسه با افزودن نمک اثر بیشتر در افزایش فشار خون و ابتلا به بیماری قلبی و عروقی و سکته دارند. به طور کلی، راهبردهای موجود در زمینه کاهش فشارخون بر کاهش دریافت نمک متمرکز شده اند. با وجود این، فواید این راهبردها مورد شک و تردید قرار دارد. بیماری های قلبی و عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته بشمار می روند و فشار خون نیز یکی از عوامل خطر مهم در این زمینه است. محققین در این مطالعه بر کنترل افزودن شکر به ویژه فروکتوز تأکید کردند و خاطر نشان شدند که راهبردهای موجود در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی نیز باید بازنگری شود. کاهش دریافت سدیم موجب کاهش چشمگیر فشار خون می شود. مدارک نشان می دهد که دریافت روزانه 6-3 گرم سدیم برای سلامتی مفید است. با وجود این، شکر در مقایسه با سدیم اثرات بیشتری بر فشارخون دارد. به بیان محققین این مطالعه؛ " منوساکاریدها به ویژه فروکتوز نقش مهمی را در افزایش فشار خون دارند. مدارک نشان می دهد که به طور کلی، شکر و به طور ویژه، فروکتوز از طریق سازوکارهای گوناگون موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شوند. " مرکز توجه شیرین کننده ها در زمینه ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی شربت ذرت ( حاوی مقادیر بالای فروکتوز) است که به عنان شیرین کننده به انواع غذاهای فرآوری شده به ویژه نوشیدنی های گازدار و طعم دار اضافه می شود.

منبع:


J. J. DiNicolantonio, S. C. Lucan. The wrong white crystals: not salt but sugar as aetiological in hypertension and cardiometabolic disease. Open Heart, 2014.


 

تعداد بازدید: 3032
کلمات کلیدی: فشارخون شکر 

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha