صبحانه نقش مهمی در سلامتی دارد، و یک مطالعه جدید در Umeå University سوئد از این ادعا حمایت می کند. در این مطالعه نشان داده شد که ابتلا به سندرم متابولیک در نوجوانانی که صبحانه ناکافی و با ارزش غذایی پایین می خورند در مقایسه با آن هایی که صبحانه شان از کیفیت بالایی برخودار است بیشتر است. نتایج این مطالعه در Public Health Nutrition چاپ شد. سندرم متابولیک مجموعه ای از عوامل خطر برای ابتلا به اختلالات قلبی و عروقی است. سندرم متابولیک شامل چاقی شکمی، افزایش تری گلیسیرید، کمبود HDL، افزایش فشار خون و افزایش مقادیر قند ناشتا می باشد. محققین این مطالعه در سال 1981 از طریق پرسشنامه کیفیت صبحانه دانش آموزان 9 مدرسه را ارزیابی کردند، و پس از 27 سال وضعیت سلامتی آن ها را از لحاظ عوامل خطر سندرم متابولیک بررسی کردند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که کیفیت کم صبحانه در دوران نوجوانی موجب افزایش 68 درصدی ابتلا به سندرم متابولیک در دوران بزرگسالی و در مقایسه با نوجوانی که صبحانه با کیفیت می خوردند شد. این نتایج پس از کنترل عوامل اجتماعی و سایر عادات مرتبط با سبک زندگی در دوران نوجوانی گزارش شد. چاقی شکمی و افزایش مقادیر قند ناشتا رابطه بسیار زیادی با کیفیت کم صبحانه در دروان نوجوانی داشت. با وجو این، مطالعات بیشتری لازم است تا سازوکار ارتباط بین عدم کیفیت صبحانه و ابتلا به سندرم متابولیک روشن شود. مطالعات نشان داده اند که کیفیت کم صبحانه موجب اثرات نامطلوبی بر تنظیم قند خون دارد.
منبع:
Maria Wennberg, Per E Gustafsson, Patrik Wennberg, Anne Hammarström. Poor breakfast habits in adolescence predict the metabolic syndrome in adulthood. Public Health Nutrition, 2014.