بر اساس نتایج یک مطالعه ی توسط محققین دانشکده ی پزشکی دانشگاه بوستون جدید نشان داده شد که مصرف یک رژیم غذایی پر پروتئین در افراد بالغ می تواند موجب کاهش خطر ابتلا به افزایش فشار خون شود. به بیان دقیق تر، نتایج این مطالعه نشان داد که دریافت مقادیر زیاد پروتئین در روز – به طور متوسط 100 گرم در روز - در مقایسه با دریافت مقادیر کم پروتئین موجب کاهش 40 درصدی افزایش فشار خون شد. 3/1 بزرگسالان آمریکایی به فشار خون مبتلا هستند و 6/78 میلیون نفر از آن ها به لحاظ بالینی چاق هستند، چاقی یکی از عوامل خطر ابتلا به فشارخون است. فشارخون موجب کشیدگی دیواره ی عروق می شود به همین دلیل یکی از عوامل خطر ابتلا به سکته محسوب می شود، به ویژه زمانی که با چاقی و افزایش وزن در کنار هم قرار می گیرند. محققین در این مطالعه پروتئین دریافتی آزمودنی های سالم را اندازه گیری کردند و به مدت 11 سال آن ها را پیگیری کردند. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که پس از 4 سال دریافت پروتئین گیاهی یا حیوانی موجب کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شد. به طور کلی، نتایج این مطالعه افراد با وزن طبیعی و نیز افراد چاق را شامل می شود. نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند که دریافت منابع پروتئینی یا حیوانی یا گیاهی می تواند در طولانی مدت از افزایش فشار خون محافظت کند. مقاله ی مرتبط با این مطالعه درAmerican Journal of Hypertension منتشر شد.
منبع:
J. R. Buendia, M. L, et al. Diets Higher in Protein Predict Lower High Blood Pressure Risk in Framingham Offspring Study Adults. American Journal of Hypertension, 2014.