در طی سال ها، نتایج مطالعات زیادی نشان دادند که چاقی و پیروی از رژیم غذایی پرچرب و پرکالری تأثیر معناداری بر افزایش ابتلا به انواع مختلف سرطان دارد. درحال حاضر، مطالعه ای نشان داد که رزیم غذایی پرچرب سلول های روده را مستعد سرطانی شدن می کند. این مطالعه بر روی مدل حیوانی انجام شد. یافته های این مطالعه پیشنهاد کرد که رژیم غذایی پرچرب موجب تغییراتی در تجمع سلولی روده می شود و موجب ایجاد یک مخزن سلولی می شود که مانند سلول های بنیادی عمل می کنند. این سلول های شبه بنیادی موجب افزایش تومور های روده ای می شوند. به بیان نویسنده مسئول این مقاله، دکتر says Yilmaz؛ " تحت یک رژیم غذایی با مقادیر چربی زیاد، این سلول های شبه بنیادی ویژگی هایی را کسب می کنند که می توانند سرطانی شوند." مدارک نشان می دهند که افراد چاق در معرض خطر ابتلا به سرطان کولورکتال قرار دارند. پژوهشگران در این مطالعه بر این موضوع متمرکز شدند که چگونه دریافت طولانی مدت رژیم غذایی پرچربی می تواند دسترسی به سلول های بنیادی را افزایش دهد و این که چگونه رژیم غذایی موجب بروز تغییراتی در سلول های بنیادی و سرطانی شدن روده می شود. سلول های بنیادی روده ای عمر طولانی دارند . این سلول ها به عنوان اپیتلیوم شناخته می شوند و در تعیین ترکیب اپیتلیوم دخالت دارند. پژوهشگران در این مطالعه ارتباط بین چاقی، سرطان و سلول های بنیادی روده را در موش های مصرف کننده رژیم غذایی 60درصد چربی و به مدت 12 ماه بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی پرچرب نقش بسیار معناداری در سرطانی شدن سلول های روده ای دارد. مقاله این مطالعه در مجلهNature منتشر شد.
منبع:
Semir Beyaz, et al. High-fat diet enhances stemness and tumorigenicity of intestinal progenitors. Nature, 2016