یافته های حاصل از دو مطالعه در انجمن روماتولوژی آمریکا نشان داد که رژیم غذایی می تواند اثرات زیادی در افزایش خطر ابتلا به بیماری روماتوئید آرتریت داشته باشد. بیماری روماتوئید آرتریت یک بیماری خودایمنی مزمن است که مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری پتانسیل بالایی برای آسیب و ناهنجاری های شکلی و نیز کاهش عملکرد مفاصل دارد. عامل بیماری روماتوئید آرتریت شناخته نشده است. این بیماری در همه سنین بروز می کند و شیوع آن در زنان بیشتر است. بیماری روماتوئید آرتریت با درد، سفتی و تورم مفاصل همراه است، و بیشتر مفاصل را درگیر می کند ولی در مفاصل کوچک دست و پا شایع تر است. علاوه براین، روماتوئید آرتریت می تواند در اندام هایی مثل ریه نیز بروز کند. یافته های حاصل از مطالعه اول نشان داد که پیروی از رژیم غذایی غربی که حاوی مقادیر زیادی گوشت قرمز، فرآورده های گوشتی، غلات تصفیه شده، غذاهای سرخ شده، منابع لبنی پرچربی و شیرینی می باشد در مقایسه با رژیم غذایی غنی از میوه، سبزی، غلات سبوس دار، ماکیان و ماهی احتمال خطر ابتلا به روماتوئید آرتریت را به طور معناداری افزایش می دهد. یافته های حاصل از مطالعه دوم نشان داد که توصیه های رژیمی آمریکایی نیز می تواند احتمال بروز این بیماری را به طور معناداری کاهش دهد. در این راهبردها توصیه به مصرف کمتر کالری، فعالیت ورزشی بیشتر، انتخاب های غذایی سالم برای پیشگیری از افزایش وزن و ابتلا به بیماری های مزمن شده است. بر اساس یافته های حاصل از این دو مطالعه، محققین پیشنهاد کردند که کیفیت رژیم غذایی می تواند نقش بسزایی در ابتلا به بیماری روماتوئید آرتریت داشته باشد.
منبع:
American College of Rheumatology (ACR). "Diet may determine your risk for rheumatoid arthritis