نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که دریافت مغزها می تواند موجب کاهش مقادیر دو تا پنج عامل خطر ابتلا به بیماری سندرم متابولیک شود، این عوامل خطر گروهی از نشانگرها هستند که می توانند موجب افزایش خطر بروز بیماری قلبی و عروقی و سایر اختلالات سلامتی از قبیل سکته و دیابت شوند. به بیان دقیق تر، نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دریافت مغزها می تواند موجب کاهش متوسط مقادیر تری گلیسیرید و نیز قند خون در مقایسه با گروه کنترل گردد. این پژوهش به سرپرسرستی دکترSievenpiper ، محقق تغذیه بالینی بیمارستان میکائیل انجام شد. دکتر Sievenpiper، معتقد است که این اولین مطالعه مروری و متاآنالیز است که به بررسی تمام مدارک موجود در زمینه اثرات مثبت دریافت مغزها بر سندرم متابولیک می پردازد. در این مطالعه 49 پژوهش که در حدود 2000 آزمودنی را شامل می شدند، ارزیابی شدند. فرد مبتلا به سندرم متابولیک دارای؛ مقادیر کم کلسترول خوب (HDL)، مقادیر زیاد تری گلیسیرید، فشارخون بالا، قند خون بالا و چاقی شکمی است. یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که دریافت مغزها و جایگزینی آن ها با کربوهیدرات های تصفیه شده و نیز چربی های اشباع موجب کاهش زیاد قند و تری گلیسیرید خون می شود. مغزهایی که در این مطالعات ارزیابی شده بودند شامل؛ بادام، مغز برزیلی، نارگیل، فندق، شاه بلوط، گردوی آمریکایی، بادام هندی، گردو و پسته بودند. بادام زمینی در این مطالعات ارزیابی نشده بود. بر اساس نتایج حاصل از این مقاله 30 گرم از انواع مغزها را می توان به عنوان یک میان وعده در نظر گرفت. مقاله مرتبط با این پژوهش در مجله BMJ منتشر شد.
منبع:
John L. Sievenpiper. et al. Effect of Tree Nuts on Glycemic Control in Diabetes: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Dietary Trials. PLoS ONE, 2014.