خواص کیوی
پزشک شما

خواص کیوی

20 اسفند 1390

  • کیوی سرشار از ویتامینCمی باشد. مقدار پتاسیم آن از نظر وزنی تا حدی کمتر از موز است. همچنین دارای ویتامین A،E،کلسیم،آهن و اسید فولیک می باشد. یک عدد کیوی متوسط ۴۶کالری انرژی دارد.
  • کیوی دارای مقادیر زیادی آنزیم حل کننده پتاسیم به نام پاپایین است که از نظر تجاری برای نرم کردن گوشت مفید است اما احتمال دارد برای برخی افراد آلرژی زا باشد. بویژه افرادی که به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه نیز هستند. این آنزیم با پختن میوه به سرعت از بین می رود.
  • کیوی مانند قرص آسپرین موجب رقیق شدن خون شده از ایجاد پلاک در خون جلوگیری می کند. این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح تری گلیسیرید دارد ‘ از غلظت خون می کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته ها جلوگیری می کند.
  • جالب است بدانید که ویتامین Cدر کاهش علائم بیماری آسم بسیار موثر است و مطالعات نشان داده کودکانی که در هفته ۷تا۵عدد از این میوه مصرف می کنند دارای علائم تنفسی کمتری نسبت به کودکانی هستند که در هفته فقط ۱عدد میل می کنند.
  • کیوی سیستم حفاظتی بدن را تقویت می کند و از بروز سرطان جلوگیری می نماید.
  • کیوی با داشتن ویتامینCو اسید قهوه ‘ دو ماده ضد سرطان در اختیار می گذارد.
  • سیگاری ها به ویتامین Cبیشتری نیاز دارندو زیرا مواد سمی مخصوصاً رادیکالهلی آزاد موجود در دود سیگار ویتامینها را از بین می برد. بنابراین سیگاریها باید حدود ۴۰%بیشتر ویتامین Cمصرف کنند. این مقدار با خوردن ۲عدد کیوی کسب می شود.
  • استرس و کمبود خواب روی بدن انسان اثر می گذارد. هرکس می خواهد به این وضع دچار نشود باید در روز ۴عدد کیوی بخورد. ۴عدد کیوی را در طول روز تقسیم کنید. مثلاً صبح‘ ظهر‘ بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمی تواند ویتامین Cرا ذخیره کند.
  • کیوی کلستـرول را کاهش داده از سرطان جلوگیـری می کند و به کنترل انسولین کمک می نماید.
  • در مقایسه با یک عدد پرتقال هم اندازه خود ‘ ویتامین Cبیشتری دارد.
  • حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان محلول در چربی است( ویتامینAوE) که برای مبارزه با رادیکالهای آزاد مفید می باشد.
  • حاوی فیتوناتریفت هایی از جمله کاروتنوئید و فلاوونوئید است که تحقیقات نشان داده که DNAرا از آسیبهای مربوط به اکسیژن محافظت می کند.
  • حدود ۱۰%از پتاسیم پیشنهادی روزانه را داراست ( حدود ۳۰۰میلی گرم ) .
  • حاوی مقادیر زیادی فولات است که بدن را در مقابل بیماریهای قلبی ‘ سرطان و غیره محافظت می کند و برای شکل گیری هموگلوبین حامل اکسیژن ضروری است.
  • کیوی دارای مقدار زیادی اگزالات است که موجب تشکیل سنگ در کلیه و کیسه صفرا می شود. به همین دلیل بار یافراد مستعد سنگ کلیه و سنگ صفرا مضر است.
  • هنگام خرید این میوه آن را در میان انگشتان خود قرار دهید و در صورتی که بر اثر فشار جزئی ‘ نرمی زیر دستان خود احساس کردید از خرید آن صرفنظر کنید. این میوه را می توانید در دمای اتاق نگهداری کرده و به مدت چند روز ذخیره کنید.
  • هرگز این میوه را کنار سیب ‘ گلابی و سیب زمینی قرار ندهید زیرا از این میوه ها گازی متصاعد می شود که موجب رسیدن بیش از حد این میوه می شود.اما اگر نارس باشد می توان ان را در کنار میوه های ذکر شده قرار داد تا فرایند رسیدن تسریع شود.هرگز به اندازه میوه توجه نکنید و تصور نکنید میوه بزرگتر ارزش تغذیه ای بیشتری دارد.
تعداد بازدید: 2830

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha