تاثیر مصرف ماست بر سلامت استخوان ها در افراد مسن
پزشک شما

تاثیر مصرف ماست بر سلامت استخوان ها در افراد مسن

6 مرداد 1396

مطالعات اخیر نشان داده اند افزایش مصرف ماست با چگالی بالاتر استخوان لگن و کاهش قابل توجه خطر پوکی استخوان در زنان و مردان مسن همراه است.
به منظور تعیین عواملی که بر خطر پوکی استخوان اثر دارند، محققان طیف گسترده ای از عوامل مانند نمایه توده بدنی (BMI)، عملکرد کلیه، فعالیت بدنی، وعده های مصرفی محصولات لبنی و مکمل کلسیم و ویتامین D و همچنین عوامل خطر سنتی مرتبط با سلامت استخوان (مانند سیگار کشیدن، عدم فعالیت و الکل) را تجزیه و تحلیل کردند. پس از تعدیل اثر این مداخله گرها، نتایج حاکی از آن بود که هر یک واحد افزایش مصرف ماست و همچنین مکمل یاری ویتامین D به طور قابل توجهی با کاهش پوکی استخوان همراه بود.
پوکی استخوان یک بیماری مزمن همراه با کاهش استحکام در استخوان ها و افزایش خطر شکستگی آن ها است. بیش از 300000 نفر در اروپا از این بیماری رنج می برند و هزینه های گزافی را بابت شکستگی ناشی از پوکی استخوان متقبل می شوند. ماست یک منبع غنی از مواد مغذی مورد نیاز استخوان به شمار می رود. مطالعات بیانگر این مهم هستند که سلامت استخوان به سادگی با این ماده غذایی ارزان قیمت قابل تامین می باشد. اگرچه برای تایید این نتایج به تحقیقات بیشتری نیاز است تا مکانیسم عمل آن و همچنین فواید درشت مغذی ها و ریزمغذی های موجود در ماست مشخص گردد.
نکته عملی: افزایش مصرف لبنبات خصوصاً ماست در سنین بزرگسالی و میانسالی منجر به بهبود سلامت استخوانی و پیشگیری از پوکی استخوان می گردد.
منبع:


E. Laird et al. "Greater yogurt consumption is associated with increased bone mineral density and physical function in older adults". Osteoporosis International, 2017.
 

تعداد بازدید: 1820

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha