بر اساس یافته های یک مطالعه ی جدید نشان داده شد که مصرف نوشیدنی های شیرین به ویژه نوشابه های رژیمی با افزایش خطر ابتلا به افسردگی در ارتباط هستند درحالی که مصرف نوشابه های حاوی کافئین می تواند میزان ابتلا به افسردگی در بزرگسالان را تا حدودی کاهش دهد. نوشیدنی های شیرین، چای و قهوه رایج ترین نوشیدنی ها در سرتاسر جهان هستند و علاوه بر این دارای اثراتی نیز بر ذهن و عملکرد افراد نیز می باشند. این مطالعه بر روی 263925 فرد 50 تا 71 سال انجام شد. این آزمودنی ها از سال 1995 تا 1996 روزی چندین مرتبه از نوشیدنی های سودا، چای، قهوه مصرف می کردند. 10 سال بعد محققین دوباره این افراد را مرود بررسی قرار دادند و ابتلا به افسردگی را در آن ها بررسی کردند، از این تعداد آزمودنی 1311 نفر به افسردگی مبتلا شده بودند. افرادی که روزی 4 قوطی سودا مصرف می کردند 30 درصد بیشتر از افرادی که سودا مصرف نمی کردند به افسردگی مبتلا شدند. افرادی که روزانه 4 لیوان آب میوه ی شیرین مصرف کرده بودند 38 درصد بیشتر از افرادی که آب میوه ی شیرین مصرف نکرده بودند به افسردگی دچار شدند. با وجود این افرادی که 4 فنجان قهوه در روز مصرف کردند 10 درصد کمتر از افرادی که قهوه مصرف نمی کردند به افسردگی دچار شدند. به توصیه ی محققین این مطالعه جایگزین کردن نوشیدنی های شیرین و سودا با قهوه می تواند موجب کاهش خطر ابتلا به افسردگی شود. با وجود این در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتری وجود دارد.
منبع:
Honglei Chen, M.D., Ph.D., investigator, epidemiology branch, U.S. National Institute of Environmental Health Sciences; Eva Redei, Ph.D., professor, psychiatry, Northwestern University Feinberg School of Medicine, Chicago; American Beverage Association, news release, Jan. 8, 2013; news release, American Academy of Neurology, Jan. 8, 2013