عصاره ی اسفناج حاوی پوسته برگ های سبز است که تایلِکوئید (thylakoid) نام دارد و می تواند تا بیش از 95 درصد موجب کاهش گرسنگی های عصبی و هیجانی شود. به بیان دقیق تر، این ترکیب می تواند موجب کاهش 43درصدی وزن گردد. این نتایج حاصل یافته های مطالعه ای است که در دانشگاه Lund سوئد انجام شده است. گرسنگی های هیجانی را بسیاری از افراد تجربه کرده اند، در این شرایط به طور معمول افراد غذاهای شیرین و انواع فست فودها را برای خوردن انتخاب می کنند. این قبیل عادات ناسالم به عنوان یکی از دلایل رایج چاقی مطرح است. در این زمینه، نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که غنی سازی غذاها با تایلِکوئید می تواند موجب تولید هورمون سیری در بدن و سرکوب گرسنگی هیجانی شود. در واقع، این اثر ناشی از کنترل بهتر اشتها و عادات غذایی سالم و متعاقب آن کاهش وزن می باشد. محققین در این پژوهش، 38 زن دارای اضافه وزن را به مدت 3 ماه ارزیابی کردند. هر روز صبح قبل از صبحانه آزمودنی ها نوشیدنی سبز حاوی 5 گرم عصاره اسفناج ( گروه تجربی) و رنگ خوراکی ( گروه دارونما) را می خورند. آزمودنی ها در طی دوره پژوهش از رژیم غذایی خاصی تبعیت نکردند، تنها به آن ها توصیه شد که سه وعده اصلی غذایی را در روز بخورند. یافته های حاصل از این مطالعه پس از سه ماه نشان داد؛ کاهش وزن در گروهی که عصاره اسفناج می خوردند 5 کیلوگرم بود. مقاله ی مرتبط با این مطالعه در مجله ی Appetite منتشر شد.
منبع:
Caroline Montelius, et al. Body weight loss, reduced urge for palatable food and increased release of GLP-1 through daily supplementation with green-plant membranes for three months in overweight women. Appetite, 2014.