سن (ماه)
|
انرژی
(کالری)
|
پروتئین
(گرم)
|
ویتامین A
(میکروگرم)
|
ویتامین C
(میکروگرم)
|
ویتامین D
(میکروگرم)
|
ویتامین K
(میکروگرم)
|
کلسیم
(میلی گرم)
|
آهن
(میلی گرم)
|
روی
(میلی گرم)
|
0-3
|
530
|
12.5
|
350
|
25
|
8.5
|
10
|
525
|
2
|
4
|
4-6
|
670
|
12.7
|
350
|
25
|
8.5
|
10
|
525
|
4
|
4
|
7-9
|
790
|
13.7
|
350
|
25
|
7
|
10
|
525
|
8
|
5
|
10-12
|
890
|
14.9
|
350
|
25
|
7
|
10
|
525
|
9
|
6
|
*سدیم - طبق مطالعات اخیر، میانگین دریافت نمک برای کودکان تا 6 ماهگی کمتر از 1 گرم در روز (کمتر از 0/4 گرم سدیم) و برای کودکان 12-7 ماه 1 گرم نمک (0/4 گرم سدیم) در روز میباشد.
لازم نیست پدر و مادر دقیقا میزان مواد غذایی را که به کودک خود را میدهند اندازه گیری کنند. بلکه همین اندازه که از تمام رنجهای غذایی مناسب به کودک خود داده و کودک رشد مناسبی دارد کافی میباشد. میزان کربوهیدرات و چربی مورد نیاز کودک داده نشده ولی به طور کلی چربی مورد نیاز کودک از بالغین بیشتر است.
اغلب اولین غذای کودک برنج است که با شیر مادر و یا شیر خشک و یا گاها آب جوش به صورت کرم مانند در آورده شده و به صورت نیمه گرم به کودک داده میشود. پوره سبزیجات میتواند بعد از یک تا دو هفته شروع شود. پوره میوه مثل سیب و گلابی و موز در مرحله بعدی میتواند به رژیم غذایی نوزاد اضافه گردد. پوره ها باید کاملا نرم و هر بار به میزان کم و با نوک قاشق پلاستیکی نرم داده شود. بعد از مدتی که کودک برای چند هفته غذای جامد را استفاده کرد میتوان از رژیم غذایی متنوع تر استفاده کرد. از 6-9 ماهگی میتوان از تخم مرغ، لبنیات، مرغ و طیف وسیع تری از سبزیجات استفاده کرده و پوره میتواند اندکی غلیظ تر باشد.
بین 9 تا 12 ماهگی کودک از غذاهای طعم دارتر و غذاهایی که خود میتواند در دست گرفته و بخورد بیشتر لذت میبرد، مثل هویج پخته و موز. از یک سالگی کودک میتواند از سفره غذایی خانواده استفاده کند.