یافته های حاصل از یک مطالعه نشان داد که خوردن روزانه نوشیدنی های شیرین با افزایش نوع ویژه ای از چربی بدن که با بیماری های دیابت و قلبی-عروقی همبستگی مرتبط است، رابطه دارد. درحال حاضر مطالعاتی که در زمینه پیگشیری از بروز بیماری های قلبی-عروقی باشند بسیار حمایت می شوند. به بیان دقیق تر در این مطالعه نشان داده شد که در میان بزرگسالان میانسال یک همبستگی مستقیمی بین مصرف نوشیدنی های شیرین و افزایش چربی احشایی وجود دارد. چربی احشایی یا چربی عمقی بدن پیرامون اندام های داخلی مهم مثل کبد، پانکراس و روده ها تجمع می یابد. چربی احشایی بر عملکرد هورمون ها اثر دارد و نقش مهمی را در مقاموت به انسولین دارد- که موجب افزایش احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی-عروقی می شود. پژوهشگران در این مطالعه بر نوشیدنی های شیرین و نوشابه ها تمرکز کردند. لازم به ذکر است که آن ها همبستگی را بین دریافت نوشابه های رژیمی که کالری و میزان شکر آن ها کاهش یافت هااست با متغیرهای مورد نظر در این پژوهش مشاهده نکردند. به بیان نویسنده مسئول این مقاله، دکتر Caroline S. Fox ؛ "مدارک نشان می دهند که بین مصرف نوشیدنی های شیرین با بیماری قلبی و عروقی و دیابت نوع2 رابطه مستقیمی وجود دارد. پیشنهاد ما برای مصرف کنندگان این قبیل نوشیدنی ها این است که راهبردهای رژیم غذایی کنونی را رعایت کنند و بر مقدار دریافت نوشیدنی های شیرین هشیار باشند. یافته های حاصل از این مطالعه در مجله Circulation منتشر شد.
منبع:
Jiantao Ma, et al. Sugar-Sweetened Beverage Consumption is Associated With Change of Visceral Adipose Tissue Over 6 Years of Follow-Up. Circulation, 2016