مصرف ماست و کاهش خطر دیابت نوع 2
پزشک شما

مصرف ماست و کاهش خطر دیابت نوع 2

1 اردیبهشت 1394

مطالعه ای که اخیرا در مجله  Diabetologia منتشر گردیده است بیانگر این موضوع می باشد که مصرف بیشتر ماست در مقایسه با عدم مصرف آن می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در حدود 28 درصد بشود. دانشمندان دانشگاه کمبریج متوجه شدند که در حقیقت مصرف بالای لبنیات تخمیر شده  کم چرب که شامل انواع ماست و برخی پنیر ها می شود می تواند به طور کلی سبب کاهش خطر نسبی ابتلا به دیابت نوع 2 در حدود 24 درصد شود.

این بررسی که اخیرا انجام شده است نشان می دهد که غذاهای خاصی ممکن است نقش مهمی در پیشگیری از دیابت داشته باشند. محصولات لبنی منابع مهمی از پروتئین، ویتامین و مینرال هستند گرچه آن ها منابع اسید های چرب اشباع نیز هستند و راهنماهای تغذیه ای مصرف زیاد آن ها را منع می کنند در حالی که توصیه به جایگزینی این مواد با انواع کم چرب آن راهکار مناسب تری به نظر می رسد.

مطالعات پیشین به ارتباط بین مصرف انواع محصولات لبنی اعم از کم چرب یا پرچرب و دیابت پرداخته بودند و بنابراین در مطالعات جدید به جرئیات بیشتری پرداخته شد. داده های مربوط به این  بررسی ازمطالعه  EPIC-Norfolk که 25000 شرکت کننده داشت جمع آوری شد و از شرکت کنندگان خواسته شد در شروع مطالعه به مدت 1 هفته اطلاعات مربوط به ثبت غذایی خود را گزارش دهند، در مدت 11 سال پیگیری در بین 3502شرکت کننده 753 نفر به دیابت مبتلا شدند.

نتایج حاصل از آنالیز داده ها نشان داد زمانی که عوامل مداخله گری مانند سبک زندگی، تحصیلات، سطح چاقی و سایر عادات غذایی تعدیل شد مصرف انواع شیر و لبنیات ارتباطی با کاهش دیابت نوع 2 نداشت ولیکن در مقابل مصرف محصولات لبنی کم چرب سبب  24 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 خواهد شد و هنگامی که به طور جداگانه انواع محصولات لبنی تخمیری مانند ماست که 85 درصد این محصولات را تشکیل می داد را مورد بررسی قرار دادند مشاهده شد که 28 درصد کاهش در خطر پیشرفت دیابت دیده می شود. این کاهش خطر در میان افرادی دیده شد که   4.5 برابر حد استاندارد(125 گرم) در هفته ماست مصرف کردند. این نتایج با انواع پنیر های کم چرب نیز مشاهده شد. به علاوه محصولات لبنی می توانند اثرات سودمندی در مقابل دیابت از طریق باکتری های پروبیوتیک و شکل خاصی از ویتامین k که مرتبط به عمل تخمیر است اعمال کنند.

نکته عملی: یافته ها نشان گر این مطلب هستند که مصرف این محصولا به صورت جایگزی اسنک هایی مانند چیپس خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد بنابراین با این جایگزینی ساده می توانید  ازخطرات احتمال ابتلا به دابت نوع 2 بکاهید.

منبع:

Laura M,et al. DIABETOLOGIA. 2014.

 

تعداد بازدید: 2570
کلمات کلیدی:  دیابت ماست کم چرب 

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha