چربی رژیم غذایی موجب افزایش خطر ابتلا به دیابت، چاقی و سندرم متابولیک می شود؛ با وجود این در مطالعات کمی نشان داده شده است که پیروی مادر از یک رژیم غذایی پر چربی در دوران بارداری می تواند بر نسل بعدی اثرات جبران ناپذیری را داشته باشد. بر اساس نتایج یک مطالعه جدید نشان داده شد که رژیم پر چرب مادر در دوران بارداری و نیز شیردهی اثرات مخربی بر عملکرد ذهنی نوزاد دارد. این مطالعه یکی از معدود مطالعاتی است که در آن اثر رژیم غذایی پر چرب مادر در دوران بارداری را بر عملکرد ذهنی نسل بعدی ارزیابی کرده است. این مطالعه به سرپرستی دکتر Kellie Tamashiroانجام شد. به بیان وی؛ " نتایج مطالعه ما که بر روی نمونه حیوانی انجام داده شد نشان داد که رژیم غذایی پر چرب مادر در دوران بارداری و شیردهی می تواند بر روی عملکرد مغزی، رفتاری و شناختی نسل بعدی مؤثر باشد." این مطالعه بر روی 24 موش ماده انجام شد. موش ها به دو گروه کم چرب و پر چرب تقسیم شدند. موش های متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری رژیم پر چرب داشتند، نه تنها ولع بیش تری برای غذاب پر چربی داشتند بلکه از وزن بیشتری نیز برخوردار بودند. علاوه براین، در این دسته از موش ها عدم تحمل به گلوکز و سرکوب هورمون های ضد اشتها نیز گزارش شد. نتایج این مطالعه در کنگره سالیانه چاقی 2014 در هفته چاقی در بستون ارایه شد.
منبع:
The above story is based on materials provided by Obesity Society.