خواص شاهی
پزشک شما

خواص شاهی

21 اسفند 1390

  • شاهی گیاه بومی مدیترانه شرقی است. این گیاه یک ساله و به ارتفاع 20 تا 30 سانتی متر است که در نواحی مختلف ایران نیز، پرورش می یابد.
  • قسمت های قابل استفاده شاهی شامل ریشه ها، برگ ها و تخم شاهی می باشد.
  • ریشه شاهی نیز مزه تند و تلخی دارد. این ریشه برای درمان سیفیلیس و ناتوانی در ادارار کردن مفید است.
  • برگ های شاهی، محرک ، ادرارآور و ضد باکتری می باشند.
  • این برگ ها برای درمان بیماری اسکوربوت و بیماری های کبدی مفید می باشند.
  • به دلیل وجود ویتامینCو Eدر شاهی این گیاه خاصیت آنتی اکسیدانیفوق العاده در جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد دارد. در نتیجه یک ماده ی ضد سرطانیمی باشد.شاهی علاوه بر ویتامینC حاوی مقدار قابل ملاحظه ای آهن و اسید فولیکنیز می باشد، از این رو برای اشخاص کم خونمفید است.
  • شاهی مانع از رشد سلول های سرطانی می شود. پروفسور "لئون بینه" عصاره شاهى را گرفت و به بدن موش هایى که به سرطان مبتلا بودند تزریق کرد و مشاهده کرد که این کار، رشد سلول هاى سرطانى را در این موش ها متوقف می کند.
  • شاهی حاوی مقدار قابل ملاحظه ای ویتامینA و روغن هاى فرار است. به همین دلیل برای مخاط دستگاه تنفسى و در نتیجه مبتلایان به آسم فوق العاده مفید است.
  • شاهی دارای گلوکوزیدها و روغن خردل (روغن تلخ) می باشد. این مواد، محرک فعالیت کلیه هاهستند و موجب تقویت معده و کیسه صفرا می شوند. از این رو مصرف شاهی به کسانی که سنگ کلیهو مثانه دارند، توصیه شده است.
  • شاهی حاوی مقدار قابل ملاحظه ای کلسیم، آرسنیک، منگنز، مس، روی و گوگرد است. به همین دلیل اشتها آورنیز می باشد.
  • شاهی خاصیت درمانی فوق العاده ای در اختلالات مفصلیو نقرسدارد.
  • شاهی را در سبزی خوردن و یا به صورت سالاد باید خورد. کسانى که نمى توانند این سبزى را خام بخورند باید آب آن را بگیرند و بخورند
تعداد بازدید: 3847

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha