هر زمان که فرصت یافتید، زمان بسیار خوبی است که یک بازنگری اساسی را در آشپزخانه خود انجام دهید. خوراکی هایی ناسالمی که در گوشه و کنار آشپزخانه شما پنهان شده اند منتظر فرصت هستند تا شما را به سمت عادات غلط غذایی سابق تان بکشانند. چه بسا که حتی این خوراکی ها خودشان را در یک پوشش سالم پنهان کرده باشند. لذا اولین گام برای حفظ عادات غذایی سالم و الگوی زندگی سالم این است که اول محیط زندگی خود را سالم نمایید. توجه داشته باشید که هر چقدر که که انگیزه شما برای تناسب اندام و سلامت قوی باشد ولی وسوسه ها بالاخره اتفاق خواهند افتاد (به قول این ضرب المثل قدیمی که : دیر یا زود داره اما سوخت و سوز نداره).
لذا وقتی که بالاخره وسوسه های غذایی به سراغتان آیند شما به وعده ها و میان وعده های غذایی سالم به عنوان سلاح هایی برای منهدم کردن این وسوسه ها نیاز خواهید داشت. پس بررسی ذخایر غذایی آشپزخانه خود را به زمان دیگری موکول ننمایید و همین الان به پا خیزید و بررسی کنید که آیا اقلام غذایی موجود در آشپزخانه تان مفید هستند و یا مضر.
البته ممکن است دلبستگی هایی را به برخی قفسه های آشپزخانه تان که در آنها خوراکی های محبوب اما ناسالم را نگهداری می کرده اید (مثلا کیک و شیرینی جات...) پیدا کرده باشید و لذا ممکن است دل بریدن از این قفسه های عزیز برایتان قدری سخت باشد اما اکنون زمان احساساتی شدن نیست و خودتان خوب می دانید که همین خوراکی های گول زننده چه بلایی را بر سر تناسب وزن و سلامت شما می آورند. مهمترین مسئله سلامتی شماست که بر همه چیز اولویت دارد.
آنچه که باید از آشپزخانه خود دور بریزید: دسرهای پرکالری و منابع کربوهیدرات های ساده (مثل: شیرینی جات و قند و شکر) ، ماکارونی ها، چیپس، انواع سس های پرکالری، نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین، سس مایونز و... (شاید قدری به نظرتان سخت باشد اما فقط کافی است که به ظاهر براق و جذاب آنها نه بگویید).
آنچه که باید در آشپزخانه تان نگه دارید: میوه ها و سبزیجات (از جمله: گوجه فرنگی ، هویج )...، مغزها، نان های سبوس دار و غلات کامل، جو، گوشت های کم چرب (به ویژه ماهی ها)، ماست، خردل و سالسا، سس های طبیعی مثل سس سیب و سس های خانگی و کم کالری.
اقلامی که می توانید نگهداری آنها را در آشپزخانه تان امتحان کنید (یعنی آنها را یک مدت در منزل نگه دارید و اگر دیدید که مشکل ساز هستند و سبب دریافت بیش از حد کالری می گردند جایگزین های بهتری را به جای آنها در نظر بگیرید): پنیر پرچرب، شیر کامل، تخم مرغ، روغن طبخ غذا، کره و.....
پول هایتان را برای خرید اقلام غذایی مفید خرج کنید:
برای کاهش وزن و حفظ تناسب اندام می بایست یاد بگیرید که پول هایتان را برای خرید چه موادی خرج نمایید. برای لاغرشدن و حفظ وزن کاهش یافته تان علاوه بر رفتن به باشگاه و رژیم گرفتن، می بایست تغییراتی را در الگوی زندگی و عادات غذایی خود ایجاد نمایید و رفتارهای غلط غذایی تان را ترک نمایید.
تغییر عادات غذایی قدری زمان می برد لذا عاقلانه ترین گامی که می توانید بردارید آن است که اصلاح عادات غذایی را برای خود تسهیل کنید. چه طور ممکن است اقلام غذایی پرکالری را در خانه نگه دارید و کالری اضافه در بدنتان تجمع نیابد؟
البته فکر نکنید که اگر پول هایتان را برای خرید غذاها هوشیارانه تر خرج کنید پس کاهش وزنتان لزوما خیلی ارزان تمام می شود، خیر به هر حال می بایست برای کاهش وزن هزینه کنید ولی با این کار اثربخشی کاهش وزن بهتر می شود و در مسیر صحیح و مفید تر گام بر می دارید. می بایست یاد بگیرید که چه مواردی ارزش پول خرج کردن را دارند و چه مواردی ارزش پول خرج کرده را ندارند از جمله اقداماتی که ارزشش را دارد که برای آنها هزینه کنید عبارتند از:
* تهیه محصولات غذایی سالم و تازه
* امکاناتی را تدارک ببینید که آب روزانه مورد نیازتان در دسترس تان قرار داشته باشد. (برای مثال شما باید در محیط اطراف خود آب سرد کن یا پارچ یا فلاسک یا کلمن را داشته باشید که هر زمان که نیاز داشتید بتوانید به راحتی آب بنوشید).
* استفاده از کتاب آشپزی و یا کلاس آشپزی: شما می توانید روش های طبخ غذاهای کم کالری و سالم و خوشمزه را یاد بگیرید. این کار به شما کمک می کند که از الگوی غذایی سالم پیروی نمایید.
* ادویه ها و چاشنی های گیاهی از اقلام غذایی سالمی هستند که غذاها را خوش طعم و خوش عطر می کنند. لذا از مصرف آنها بهره ببرید.
* در صورت لزوم استفاده کردن از راهنمایی های افراد متخصص و حاذق در امر تغذیه و رژیم درمانی
* تهیه ظروف کافی برای نگهداری و حمل غذا ها (ظروف نگهداری غذا هدیه خوبی است که به پیشگیری از مصرف غذاهای حاضری بیرون از منزل کمک می نماید).
* در نظر گرفتن جایزه ها و تشویق هایی برای خودتان.