انگور و انواع بِری ها سوخت و ساز را افزایش می دهند
پزشک شما

انگور و انواع بِری ها سوخت و ساز را افزایش می دهند

23 آبان 1394

محققین دانشگاه واشینگتون در مطالعه ای نشان دادند که انواع بِری ها، انگور و سایر میوه ها می توانند چربی سفید یا چربی ذخیره ای را به نوع دیگری از چربی به نام چربی بژ تبدیل کند. این تغییر را می توان به عنوان یکی از راهبردهای مبارزه و درمان چاقی در نظر گرفت. چربی بژ به جای ذخیره چربی آن می سوزاند. این مطالعه بر روی مدل حیوانی انجام شد. محققین در این مطالعه موش ها را به دو گروه کنترل و دریافت کننده رزواترول تقسیم کردند. مقدیر رزوراترول دریافتی معادل 12 انس انگور در انسان بود. یافته ها نشان داد که وزن موش های دریافت کننده رزوراترول 40 درصد کمتر از موش های گروه کنترل افزایش یافت. مطالعات پیشین نشان دادند که رزوراترول به پیشگیری از بروز چاقی کمک می کند با وجود این، سازوکار آن روشن نبود. در بیشتر مطالعات مادیر رزوراترول دریافتی بیشتر از میزان دریافت انسان در رژیم روزانه بود. به بیان محققین این مطالعه اِعمال رژیم غذایی حاوی 1/0 رزوراترول موجب تبدیل سلول های چربی سفید به چربی بژ در موش ها شد. محقین افزودند: " پلی فنول های وجود در میوه ها مثل رزوراترول با بیان ژن های درگیر در اکسیداسیون چربی  را افزایش می دهند و نباید زیاد مصرف شوند. آن ها موجب تبدیل سلول های چربی سفید به نوع سوزاننده چربی به نام چربی بژ می شوند در نتیجه به تعادل بدن و پیشگیری از بروز چاقی و اختلالات سوخت وسازی کمک می کنند. " محقین دریافتند که آنزیم AMPK که سوخت و ساز انرژی بدن را تنظیم می کند در این تبدیل دخالت دارد. مقاله مرتبط با این مطالعه درInternational Journal of Obesity منتشر شد.

منبع:


S Wang, X Liang, et al. Resveratrol induces brown-like adipocyte formation in white fat through activation of AMP-activated protein kinase (AMPK) α1. International Journal of Obesity, 2015
 

تعداد بازدید: 2689

نظرات کاربران

ارسال نظر

Captcha