بر اساس نتایج یک مطالعه جدید که در American Academy of Neurology's 66th Annual Meeting in Philadelphia ارایه شد نشان داده شد که خوردن غذاهایی که حاوی ویتامین C می تواند خطر سکته هموراژیک را کاهش دهد. ویتامین C در میوه جات و سبزیجاتی از قبیل پرتقال،پاپایا، فلفل دلمه ای، براکلی و توت فرنگی یافت می شود. سکته هموراژیک در مقایسه با سکته ایسکمیک نادرتر است ولی اغلب کشنده است. این مطالعه بر روی 65 نفر که سکته هموراژیک و یا پارگی عروق خونی مغز را تجربه کرده بودند انجام شد. آن ها با 65 فرد سالم مقایسه شدند. مقادیر ویتامین C خونی آزمودنی ها مورد ارزیابی قرار گرفت. 41 درصد آزمودنی ها دارای مقادیر طبیعی ویتامین C بودند و مقادیر ویتامین C در 45 درصد آن ها کم بود و 14 درصد آن ها نیز دچار کمبود ویتامین C بودند. به طور میانگین، افرادی که کمبود ویتامین C داشتند قبلاً سکته مغزی را تجربه کرده بودند، در حالی که آزمودنی هایی که مقادیر طبیعی ویتامین C را داشتند تجربه سکته مغزی را نیز نداشتند. به بیان نویسنده مسئول این مقاله، Stéphane Vannier ؛" نتایج مطالعه ما نشان داد که کمبود ویتامین C می تواند به عنوان یک عامل خطر برای انواع شدید سکته های مغزی در کنار فشار خون بالا، نوشیدن الکل و چاقی در نظر گرفته شود. مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است تا به طور ویژه نشان دهد که ویتامین C چگونه می تواند به کاهش خطر بروز سکته مغزی کمک کند. برای مثال، این ویتامین ممکن است در تنظیم فشارخون نقش داشته باشد. " وی در ادامه افزود؛ " به نظر می رسد که ویتامین C فواید بیشتری نیز داشته باشد مانند تولید کلاژن، پروتئینی که در استخوان، بافت و پوست یافت می شود." کمبود ویتامین C می تواند با بیماری قلبی نیز مرتبط باشد.
منبع:
American Academy of Neurology (AAN)